logo

Balkan kust route

tussen Dubrovnik en Montenegro

[English version here] Voor wie verder wil dan de bekende fietslanden, en daarbij klimpartijtjes niet schuwt, heb ik een fietsvriendelijke route door de Westelijke Balkan gemaakt, met prachtige land- en zeeschappen, een rijke historie en een met een exotisch-Europese sfeer. De volledige route is zo’n 1200 kilometer en erin opgenomen is de Ćiro, een voormalige spoorverbinding tussen Mostar en Dubrovnik. De route wil de vaak sprookjesachtig mooie regio voor een groter publiek ontsluiten.

De gedrukte gids is te koop bij Benjaminse Uitgeverij, waardoor de bestaande Griekenland-route verbonden is geraakt met de Midden Europa routes en de routes naar Venetië. De route sluit ook aan op de Dwars door de Balkan route van de Europafietsers. Voorbij Rome heeft Hans Reitsma een route langs Bari en Brindisi, met veerboot-verbindingen naar diverse steden aan mijn route.


Inmiddels hebben verschillende testrijders feedback gegeven en zelf heb ik ook een aantal verbeteringen in de route ontdekt. Zo blijft het project doorgroeien naar een volgende editie, die later dit jaar al verwacht wordt.

Er is nogal wat vertraging geweest bij de productie van de gids. Daardoor missen helaas de kaartjes vanaf halverwege Monenegro. Excuses hiervoor. Nieuwe kaartjes worden als PDF steeds aangeboden zodra ze klaar zijn op de site van Cycling Europe. Montenegro is inmiddels beschikbaar, maart 2020 verwachten de kaartjes van Albanië online te hebben. De routebeschrijving , alsook de accommodatielijst en de GPS tracks, zijn wel volledig tot het einde in Igoumenitsa.

Voor wie op de hoogte wilt blijven: meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Daarin zal ik o.a. lezingen aankondigen.

 


Klik op onderstaande plaatjes voor meer informatie.

info-image

teaser

smaakmakende informatie over de route
info-image

enkele pagina's

in de fraaie stijl van Benjaminse Uitgeverij
info-image

foto's kijken

plaatjes van de route
info-image

updates

check voor meest recente
info-image

feedback

ZEER welkom
(foto: grote plein in Tirana)
info-image

gps tracks

overzicht van de tracks, vooralsnog alleen in noord-zuid richting

 

  • Share

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *